Обучение е „Как да напишем CV и мотивационно писмо и как да се представим на интервю за работа“.

След успешното провеждане през уикенда на обучение за разрешаване на конфликт от „Младежки информационно-консултантски център – Варна“ (МИКЦ Варна) са готови с ново предложение към младите хора в града. Темата на обучение е „Как да напишем CV и мотивационно писмо и как да се представим на интервю за работа“. Обучението ще бъде разделено на няколко основни модула

  • Автобиография (CV) – Какви грешки се допускат най-често и какво да изберем европейски формат или дизайнерски вид?
  • Мотивационно писмо – Защо мотивационното писмо е важна част от процеса по намиране на работа и как бързо и лесно да напишем въздействащо мотивационно писмо.
  • Представяне на автобиография и мотивационно писмо използвайки социалните мрежи и различни Интернет базирани инструменти за намиране на работа.
  • Представяне на интервю за работа – етикети и неписани правила при първа среща с работодател.

Целта на тренинга е чрез неформалното образование да помогне на младежи, които нямат трудова заетост в момента да повишат своите шансове за намиране на подходящата работа. Ще се наблегне специално на използването на социалните мрежи и различни онлайн инструменти, които вече ефективно помагат на хора в намирането на добри работодатели.

Обучението е за младежи на възраст от 15 до 29 г. и е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на тук. Ще се проведе на 18 ноември 2017 г. (събота) от 11 ч. в МИКЦ Варна (читалище „Отец Писий“, ул. „Братя Бъкстон“12А). Събитието е в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“. Реализира се по проект „Младежки информационно-консултантски център – Варна“, по „Национална програма за младежта“ към „Министерство на младежта и спорта“.